Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ιδεες διακοσμησης για εξωτερικους χωρους



Η μεταμόρφωση ενός άχρωμου εξωτερικού χώρου σε χώρο ξεκούρασης και χαλάρωσης είναι κατά τη γνώμη μου επιτακτική ανάγκη. Στην χώρα μας όπου το άπλετο φως του ήλιου δίνει διάσταση στα χρώματα, αλλά και στην καθημερινότητα μας  η αξία του συνδυασμού με τις μυρωδιές των φυτών και των λουλουδιών είναι πολύ σημαντική. 

Επιλέξτε με προσοχή τις  γλάστρες, και τα φυτά που θα τοποθετήστε στο μπαλκόνι σας, η σωστή διακόσμηση του μπαλκονιού είναι κατά κύριο λόγο εκείνη που θα σας δημιουργήσει την επιθυμία για να περνάτε περισσότερες ώρες σε αυτό, είτε χαλαρώνοντας πίνοντας τον καφέ σας και διαβάζοντας ένα βιβλίο, είτε τρώγοντας το πρωινό σας….. και ίσως κερδίσει την μόνιμη παραμονή φίλων η αγαπημένων προσώπων για άλλες δραστηριότητες όπως επιτραπέζια παιχνίδια κ.α.  Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε μία βεράντα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια.


 
Προμηθευτείτε  φυτά, που να ταιριάζουν με την γενική εμφάνιση του ανάγλυφου της περιοχής αλλά και με το γούστο σας. Μην μείνετε στις καθιερωμένες στενόμακρες και χαμηλές ζαρντινιέρες, σε κάποιες των περιπτώσεων φυτέψετε ψηλά φυτά και θάμνους τα οποία θα λειτουργούν σαν φράχτης. Δώστε τελική εικόνα τοποθετώντας παλαιά έπιπλα και κατασκευές που επάνω τους θα τοποθετήσετε πολύχρωμε γλάστρες με εποχιακά λουλούδια και φυτά. 


 Μπορείτε ακόμη απλά να κρεμάσετε λίγες γλάστρες με όμορφα λουλούδια η φυτά και να τις τοποθετήσετε σε πιο ψηλές θέσεις του μπαλκονιού σας όπως τα κάγκελα της βεράντας, δείτε στην φωτογραφία που ακολουθεί πως αλλάζει η εικόνα ενός παλαιού διαμερίσματος. 


 Τώρα εάν διαθέτετε κάποιο διαμέρισμα τύπου Loft και θα θέλατε την γνώμη μου για το πώς θα διαμορφώσετε την τελική εικόνα του; Δείτε την παρακάτω πρόταση.

 
Χρειαστήκαμε σαν προμήθειες ένα έτοιμο δάπεδο τύπου Deck σε διαστάσεις που προέκυψαν μετά από μετρήσεις, δύο ζαρντινιέρες ιδιο κατασκευής, μία σιδερένια κατασκευή που την χρησιμοποιήσαμε ως βάση για γλάστρες, περίπου δέκα τετραγωνικά έτοιμης ξυλείας (σανίδες) και μία επίσκεψη στο Μοναστηράκι για την προμήθεια παλαιών αντικειμένων ως ντεκόρ.  

Υπάρχουν όμως και απαιτήσεις διακόσμησης για μεμονωμένες παρεμβάσεις διακόσμησης, όπως στο παρακάτω παράδειγμα, πελάτης απο το παρελθόν, μου ζήτησε να διακοσμήσω με φυτά τα παράθυρα του γραφείου του, το αποτέλεσμα το βλέπετε.


 
Δείτε ακόμη μια πρόταση διακόσμησης παραθύρου, ένα καλό βάψιμο στο παλαιό κούφωμα και στα κάγκελα προστασίας και αμέσως μετά η προμήθεια και η τοποθέτηση του ντεκόρ, πέντε απλές γλάστρες και το σκηνικό αλλάζει, τόσο εύκολα και οικονομικά. 


Ακριβώς, η ίδια τακτική ακολούθησα και για ένα παλαιό τοίχο σε διαμέρισμα – ρετιρέ - που η εικόνα του ήταν τουλάχιστον αδιάφορη, μια παραγγελία στον μαραγκό για μια πολύ απλή κατασκευή από σανίδες ξύλου, ένα πέρασμα σε όλες τις επιφάνειες της κατασκευής με βερνίκι εμποτισμού και η συνέχεια ήταν η εικόνα που βλέπετε.  


 Μια ακόμη ιδέα για ξεχωριστή διακόσμηση είναι και οι χρωματιστές γλάστρες, να είστε βέβαιοι ότι θα σας δώσουν χαρούμενο τόνο, σχεδόν σε οποιοδήποτε χώρο και αν τις τοποθετήσετε, είτε πρόκειται λοιπόν για το μπαλκόνι σας είτε πρόκειται για την βεράντα σας τολμήστε το. Δείτε στην παρακάτω εικόνα πώς μια παλαιά καρέκλα και επάνω της μια παλαιά σκάφη που βάψαμε μόνοι μας 


Γενικά η πρόταση μου είναι να αγοράσετε παλαιά η καινούργια έπιπλα βεράντας και επενδύστε σε κομμάτια που είναι πτυσσόμενα ή μπορούν να στοιβάζονται σχετικά εύκολα, χρησιμοποιήστε φυτά της αρεσκείας σας και  δημιουργήσετε το τέλειο για εσάς σκηνικό διακόσμησης. Στόχος, η διαμόρφωση εικόνας που θα μπορεί να σας κάνει να νιώσετε τουλάχιστον χαλαροί για οποιαδήποτε δραστηριότητα.


 
Αν είστε πιο ρομαντικοί τότε δείτε μια ακόμη διακοσμητική πρόταση, τα έπιπλα είναι από σίδερο τα υφάσματα επιλέχθηκαν βάση του γούστου της πελάτισσας μου και το αποτέλεσμα στην διάθεση σας.


Παρακάτω ακόμη μια ιδέα για ξεχωριστή και οικονομική διακόσμηση, είναι και οι χρωματιστές γλάστρες, απλά κρεμάστε τις σε ένα εξωτερικό τοίχο και αμέσως θα εμπλουτίσετε την εικόνα στη βεράντα η στο μπαλκόνι σας. 

  
Δείτε ακόμη μια απλή κατασκευή, μια ψεύτικη σκάλα και η επιλογή για φυτά τελείως διαφορετική, αντί μόνο των κλασσικών….. λουλούδια μόνο, επίσης τοποθετήσαμε μαζί με κάποια καλλωπιστικά ..... στον τοίχο γυάλινα βάζα με βασιλικό, δυόσμο, πιπεριές και η τελική εικόνα ήταν ….να έχουμε την πολύχρωμη διακόσμηση να κυριαρχεί.





Ακόμη και οι πιο απλές επιλογές θα δώσουν άλλη εικόνα στη βεράντα η στο μπαλκόνι σας, με προϊόντα που θα βρείτε στο εμπόριο προχωρήστε στην διακόσμηση των εξωτερικών χώρων σας και θα αποζημιωθείτε σίγουρα.



Μελίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: