Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ανακαινιση ιατρειου στην Αθηνα


Η μετατροπή από κατοικία σε επαγγελματικό χώρο, και ειδικότερα σε χώρο ιατρείου πιστέψτε με δεν είναι εύκολη υπόθεση, οι Interiors – διακοσμητές γνωρίζουν πολύ καλά τι εννοώ.


Στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για ανακαίνιση, ανακατασκευή σε παλαιό διαμέρισμα σε γνωστή περιοχή, ένα τυπικό κατά τα άλλα τριάρι που εσωτερικά έπρεπε απλά να δεχτεί παρεμβάσεις και μετατροπές που σηματοδοτούσαν την ολοκληρωτική κατεδάφιση τοίχων και εγκαταστάσεων. Οι οικοδομικές επεμβάσεις εσωτερικά κρίθηκαν αναγκαίες για την δημιουργία των εσωτερικών χώρων, το γραφείο που έπρεπε να επικοινωνεί με το εξεταστήριο του γιατρού και γενικά η τελική εικόνα του ιατρείου έπρεπε να συνδυάζει την ισορροπία με το αντικείμενο του ιατρείου, αναφερόμαστε σε γυναικολόγο ιατρό. Τοίχοι και διακοσμητικές εσοχές από γυψοσανίδα, με έντονο το γυναικείο στοιχείο, με γυναικείες φιγούρες, έτσι ώστε να βοηθούν και να κάνουν την αναμονή τουλάχιστον διαφορετική και πιο ευχάριστη.
Γενικότερα πριν τις εργασίες, ήταν ένας παλαιός αδιάφορος χώρος των 122 τετραγωνικών μέτρων, που όμως έπρεπε να μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα σε λειτουργικότητα, διαφορετικότητα και αντίστοιχα στην όσο το δυνατόν πλήρη εκμετάλλευση των χώρων που απέμειναν βάση του σχεδιασμού. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει ο κεντρικός χώρος όπου βρίσκεται το εξεταστήριο, είναι ουσιαστικά το κέντρο του παλαιού διαμερίσματος, μια εντυπωσιακή κατασκευή που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του διαθέσιμου χώρου, έτσι ώστε η ασθενής την ώρα της εξέτασης να μένει απασχολημένη με την αποκρυπτογράφηση της σχηματικής αναπαράστασης ενός ιδιόμορφου χώρου. Συνολικά το ιατρείο κατορθώνει να αποπνέει πλήρη σοβαρότητα και μοναδικότητα παραμένοντας την ίδια στιγμή έντονα καθαρός σε γραμμές και εικόνα, επιτυγχάνοντας να ισορροπήσει ανάμεσα στην λειτουργικότητα και την σύγχρονη fusion διακοσμητική αντίληψη ενός χώρου που έχει θέμα την ίδια την γυναίκα.









Όλοι οι επαγγελματικοί χώροι οφείλουν να είναι και να δείχνουν μοναδικοί. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: