Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Διακοσμηση και επιπλα κουζινας

Ανακαινιση και Επιπλα ΚουζΙνας

Αν ήρθε η ώρα να ανακαινίσετε την κουζίνα σας …..η πολύ πιο απλά, τα παλιά έπιπλα της κουζίνας σας έχουν φθαρεί, υπάρχουν δύο προφανής λύσεις.
Η πρώτη σας επιλογή, είναι να αναθέσετε σε κάποιο μαραγκό να τα τρίψει και να τα βάψει και η δεύτερη να αγοράσετε καινούργια από κάποιο κατάστημα επίπλων που θα διαθέτει προτάσεις που θα σας ικανοποιούν σε πολύ καλές τιμές. Παρακάτω ακολουθούν έργα ανακαίνισης σε κουζίνες που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την εταιρεία του κ. Γ. Λιατσή (δείτε εδώ πληροφορίες). 
Τα υλικά για την επίπλωση κουζίνας ποικίλουν στην αγορά, βακελίτης, ακρυλικό, ιμι-μασίφ κ.α είναι μόνο κάποια από τα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα πορτάκια της επίπλωσης.  Σε αυτό το σημείο να γνωρίζετε ότι οποιοιδήποτε επιλογή αφορά μασίφ ξυλεία, θα πρέπει να την πληρώσετε αρκετά υψηλότερα, από τις τυπικές προτάσεις που κυκλοφορούν.

Παρακάτω, βλέπετε κάποιες προτάσεις που αφορούν επίπλωση από μασίφ ξυλεία σε κλασικό και νεοκλασικό στυλ.










Το Στυλ της κουζίνας.
Επειδή η κουζίνα, όπως προ αναφέραμε, είναι ένας χώρος στον οποίο περνάμε αρκετά δημιουργικό χρόνο καλό είναι να τον διαμορφώσουμε σε όσο πιο λειτουργικό και ευχάριστο μπορεί να γίνει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έπιπλα σε έντονους χρωματισμούς εάν θέλετε μια κουζίνα με άποψη και στυλ νεοκλασικό ακόμη και αν το αποτέλεσμα σας βγει υπερβολικό. Μια άλλη λύση είναι να παίξετε με το στιλ των επίπλων συνδυάζοντας ρετρό κομμάτια με καινούργια ή να διακοσμήσετε την κουζίνα σας ακόμη και με παλιές πιατοθήκες.


Μικρά μυστικά στην κουζίνα σας.
Λόγω του ότι η κουζίνα εξαιτίας της χρήσης της, είναι χώρος εκτεθειμένος από σκεύη μαγειρικής, ηλεκτρικές συσκευές και άλλες καλό είναι να την διατηρήσετε όσο πιο λιτή γίνεται, χωρίς να την φορτώνετε με πολλά άλλα άχρηστα αντικείμενα διακόσμησης.

Τοποθετήστε τα αντικείμενα στα σωστά σημεία και θέσεις έτσι ώστε να κερδίζετε χρόνο αποφεύγοντας το άσκοπο πέρα δώθε. Το χαρτί κουζίνας π. Χ. Να το έχετε πάνω στον πάγκο και σε θέση που να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με ευκολία. Τα ποτηρόπανα μπορείτε να τα έχετε στα συρτάρια της κουζίνας σας, δίπλα από τον νεροχύτη, τα τραπεζομάντηλα στο συρτάρι του μπουφέ, στην τραπεζαρία σας. Τα πιάτα σας ακριβώς πάνω από το ντουλάπι που βρίσκεται το πλυντήριο πιάτων. Τα τρόφιμα χρήσης όπως το λάδι προτιμήστε να το έχετε κοντά στην ηλεκτρική κουζίνα σας καθώς επίσης και όλα τα μυρωδικά και μπαχαρικά που χρησιμοποιείται κατά την διαδικασία μαγειρέματος. Στον πάγκο της κουζίνας και σε καθαρά προσβάσιμη θέση, προτιμήστε να τοποθετήσετε όλες τις μικροσυσκευές που θα χρησιμοποιείτε  καθημερινά, όπως είναι π.χ. η τοστιέρα ή ο αποχυμωτής σας. Θυμηθείτε, σήμερα η κουζίνα στα περισσότερα σπίτια, είναι ο χώρος που αναδεικνύει το γούστο και την φινέτσα ενός σπιτιού.

Δείτε τεχνικά θέματα ανακαίνισης Ε Δ Ω.

https://www.facebook.com/dimiourgontexnima

Δεν υπάρχουν σχόλια: