Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ανακαινιση και Διακοσμηση Δικηγορικου Γραφειου.

Ένας επαγγελματικός χώρος χρήζει κατά την γνώμη μας ιδιαίτερη προσοχή στην διακόσμηση, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα αξιόλογο δικηγορικό γραφείο και θα απαιτηθεί μια γενική ανακαίνιση.



Στην δουλειά μου πιστεύω, ότι τα γραφεία των δικηγόρων, των ιατρών και κάποιων άλλων χώρων, (δηλαδή ιδιαίτερης επικοινωνιακής χρήσης επαγγελμάτων) πιστεύω ότι είναι από εκείνους τους επαγγελματικούς χώρους που απαιτούν πολύ πιο συγκεκριμένη και λεπτομερή διακόσμηση, σε κάποιες μάλιστα των περιστάσεων απαιτείται η καθ ολοκληρία αλλαγή εικόνας, ονομάζεται και "εικόνα ταυτότητας " του εκάστοτε ελεύθερου επαγγελματία.

Τα παλαιότερα χρόνια λοιπόν, η εικόνα που παρουσίαζαν τα γραφεία των νομικών επαγγελμάτων, ήταν η σοβαρότητα μέσα από τυποποιημένες εκφράσεις εικόνας του γραφείου τους, επίπλωση, διακοσμητικά στοιχεία, υφάσματα και άλλα που είχαν σαν ορόσημο σχεδόν πάντα το κλασικό στυλ.

Η εικόνα του κλασικού δικηγορικού γραφείου, είχε ως κυρίαρχο υλικό διακόσμησης το ξύλο, μεγάλα ξύλινα γραφεία, βιβλιοθήκες να φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις στο ταβάνι γεμάτες από θεματικά βιβλία, τίτλοι σπουδών, πτυχία και διακρίσεις στους τοίχους συμπλήρωναν την όλη διακόσμηση. Όλα αυτά έδιναν στον πελάτη τους την εικόνα της σιγουριάς και της ασφάλειας ενός χώρου που φώναζε ότι η επιλογή του δικηγορικού γραφείου που επισκέφτηκαν, αν μη τι άλλο ήταν πολύ καλή.
Σήμερα όμως, δεν μπορεί να είναι μόνο, αυτή η κλασική επιλεγμένη θεματική εικόνα, τα πράγματα τρέχουν, οι καιροί αλλάζουν και οι επιλογές διακόσμησης μπορούν να είναι διαφορετικές.
Ορίστε από την αρχή το στυλ που θέλετε να έχετε σαν τελική εικόνα του γραφείου σας, αν π. χ. θα να είναι νεοκλασική, μοντέρνα, ένας καλός καναπές είναι το πιο σημαντικό από τα έπιπλα ενός γραφείου μέσα σε ένα καθιστικό και ταυτόχρονα ορίζει το δικό σας στυλ διακόσμησης, μπορεί να αποτελέσει επίσης οδηγό αγοράς και για τον όποιο ακόμη άλλο εξοπλισμό, επιλέξτε το χρώμα, το στυλ και το μέγεθος. Όλος ο άλλος εξοπλισμός επίπλωσης, όπως τραπέζι συνεδριάσεων, καρέκλες, φωτιστικά, άλλα διακοσμητικά στοιχεία είναι αντικείμενα που ακολουθούν και σηματοδοτούν το ύφος του γραφείου σας.
Ας δούμε λοιπόν κάποια, από τα ενδιαφέρον στοιχεία, που πρέπει να έχουμε κατά νου, ενόψει μιας νέας κατασκευής επαγγελματικού χώρου, η αν θέλετε μιας γενικής ανακαίνισης, που αφορά ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να ξεχωρίσουν.
Αρχικά ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στο χώρο υποδοχής, στον φωτισμό, στα χρώματα, στην θεματική διακόσμηση η οποία μπορεί να γίνει με κάδρα και άλλα στοιχεία, που σε καμιά περίπτωση δεν αναιρούν π. χ.  την όποια επιλογή καλού σοβαρού δικηγορικού γραφείου. Τα παραπάνω ισχύουν ακόμη και για όσους θα προτιμήσουν τους δερμάτινους καναπέδες, που κάλλιστα μπορούν να τους επιλέξουν με διαφορετικού χρώματος υφές, σκεφτείτε ότι σαν επίπλωση και σε συνάρτηση με τον όλο σχεδιασμό θα έχουν άρτιο διακοσμητικό αποτέλεσμα.

Στην συνέχεια ασχοληθείτε με το γραφείο σας, τον προσωπικό σας δηλαδή κύριο χώρο συνομιλιών με τους εν δυνάμει πελάτες σας, μην φορτώσετε τον χώρο αυτόν με περιττά έπιπλα και αντικείμενα, επιλέξτε την επίπλωση με γνώμονα την άμεση επικοινωνία, δεν υπάρχει λόγος για να έχετε κάποιο τεράστιο γραφείο που θα δημιουργεί ναι μεν μια απόσταση ασφαλείας συνομιλιών αλλά από την άλλη θα πρέπει να φωνάζετε για να ακούγεστε. Προσοχή στην ομοιογένεια της επίπλωσης, έχουμε δει επιλογές διαφορετικού τύπου μεταξύ γραφείου και καρέκλες επισκεπτών από άλλη σύνθεση, άρα αποφύγετε τέτοιου είδους επιλογές. 

Η βιβλιοθήκη που τυχόν θέλετε, η χρειάζεστε πρέπει να έχει και αυτή το ίδιο ύφος με την όλη επίπλωση. Όσο αφορά την διακόσμηση των τοιχίων επιλέξετε πίνακες θεματικούς με την όλη διακόσμηση και τέλος αν το επιθυμείτε, επιλέξετε μια γωνιά, η πλευρά με τους τίτλους σπουδών η διακρίσεων σε κάδρα με ίδιο χρώμα και ύφος. Ακολουθούμε την ενιαία συνολική εικόνα στην διακόσμηση του γραφείου μας, για να φανερώνουμε και να ενισχύουμε την ισορροπία σε όλα τα επίπεδα, είναι και αυτός ένας ακόμη λόγος, για να νιώθουν όλοι όσοι χρησιμοποιούν τον χώρο του γραφείου μας άνετα. Για τους χώρους συνεδριάσεων, επιλέξετε έπιπλα άνετα, που δεν θα κουράζουν και θα πρέπει να είναι και αυτά έπιπλα που θα ακολουθούν κατά μία έννοια την υπόλοιπη γενική επίπλωση, αποφύγετε τα σκούρα βαριά έπιπλα, κουράζουν συναισθηματικά και σε περίπτωση μεγάλης παραμονής, ακόμη και εάν είναι άνετα βαραίνουν την ατμόσφαιρα.
Φωτισμός, ένα ακόμη κεφάλαιο που χρήζει της προσοχής μας, είτε πρόκειται για έναν απλό, χώρο εισόδου είτε μιας επιβλητικής reception, χρειαζόμαστε έντονο και καθαρό πλούσιο φωτισμό, για το γραφείο σας μπορείτε να επιλέξετε έναν πιο χαλαρό φωτισμό, σε κάποιες των περιπτώσεων μπορεί να είναι και ατμοσφαιρικός αλλά να φροντίσετε να είναι πάντοτε αρκετός, ένας φωτισμός έμμεσος συνήθως είναι και ο καταλληλότερος. Για τους χώρους συνεδριάσεων με συνεργάτες, οι ξεχωριστούς πελάτες προτιμήστε καλό, δυνατό φωτισμό και απαλά χρώματα στους τοίχους.
Τέλος κατά την γνώμη μου, μπορείτε να επιλέξετε ως διακόσμηση του γραφείου σας και πολύ πιο απλές, λιτές καθαρές γραμμές, με αναφορά σε μίνιμαλ στοιχεία που θα ακολουθούν αντίστοιχα και μία μίνιμαλ επίπλωση, μην υποτιμήσετε τα έντονα φωτεινά χρώματα που κάλλιστα μπορούν να συνδυαστούν με ένα μοντέρνο χρώμα ξύλου σε έπιπλα, η δάπεδα, ακόμη εναλλακτικά τολμήστε να προχωρήστε σε συνδυασμό επίπλωσης με την χρήση άλλων υλικών όπως είναι τα μεταλλικά έπιπλα με επιφάνειες από γυαλί κ.α. 

Πριν λοιπόν, από την τυχόν επικείμενη ανακαίνιση η κατασκευή του δικηγορικού σας γραφείου, τολμήστε να εξετάσετε την εκδοχή ενός μοντέρνου γραφείου, εάν είστε πιο παραδοσιακός ακολουθήστε το πιο κλασικό ύφος, αλλά να θυμάστε το αυτονόητο, το δικό σας γραφείο πρέπει πάντοτε να αντικατοπτρίζει την δική σας προσωπικότητα.










ΠΡΟΣΟΧΗ.
Πριν από οτιδήποτε άλλο, πρέπει να ορίσετε το ποσό των χρημάτων που θα διαθέσετε, προσθέστε στο τελικό ποσό και ένα ποσοστό της τάξεως του 10%, εφαρμόστε για τις αγορές σας τον κανόνα που λέει το δικό σας budget, ποιότητα κατασκευής, λειτουργικότητα και τότε προχωρήστε στα παραπάνω. Μην επηρεαστείτε από τα περιοδικά του χώρου, αλλά ούτε και από τους πωλητές των καταστημάτων επίπλωσης, τον δικό σας χώρο διακοσμείτε, εάν σας φαίνεται δύσκολη η υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος τότε επιλέξτε μια έτοιμη πρόταση από αυτές που παρουσιάζουν κάποια περιοδικά, πάντοτε όμως με οδηγό την κάτοψη του χώρου σας.
Στην περίπτωση που όλα τα παραπάνω σας φαίνονται δύσκολα η ακατόρθωτα, ζητήστε την βοήθεια ενός έμπειρου διακοσμητή η μιας διακοσμήτρια επαγγελματικών χώρων, πιστέψτε με θα ωφεληθείτε με πολλούς τρόπους και το κυριότερο θα έχετε πιστοποιημένα θετικό τελικό αποτέλεσμα.
https://www.facebook.com/dimiourgontexnima

Δεν υπάρχουν σχόλια: