Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Διακοσμηση, ανακαινιση κρεβατοκαμαρας

Στο παρακάτω παράδειγμα κλασικής διακόσμησης, θα δούμε την μετατροπή  κρεβατοκάμαρας ενός σπιτιού, σε ξενοδοχειακού τύπου κρεβατοκάμαρα.

Πρόκειται για ανακαίνιση εσωτερικών χώρων, που έχει ως προαπαιτούμενο στυλ διακόσμησης, την αναφορά σε αντίστοιχους ξενοδοχειακούς χώρους φιλοξενίας δηλαδή, χώρους που οι ίδιοι ως ιδιοκτήτες, είχαν επισκεφτεί σε ταξίδια που είχαν πραγματοποιήσει και επέλεξαν να διαμορφώσουν στο δικό τους ιδιόκτητο ακίνητο.

Στο παρακάτω παράδειγμα, (φώτο) βλέπετε ένα χώρο με εμβαδόν τα 16 τετραγωνικά μέτρα, στην αρχή πραγματοποιήθηκε η μελέτη ανακαίνισης, η οποία και συνοδεύτηκε από την κατασκευή κάτοψη και προ – οπτικών σχεδίων 3D.
Μετά από την απαραίτητη, μελέτη επίπλωσης και χρωματικής παλέτας σε κύρια και βοηθητική επίπλωση, σε υφάσματα επιπλώσεων, σε χρωματισμούς τοίχων κ. α. μετά από όλα τα παραπάνω δόθηκε το πράσινο φώς, για την πραγματοποίηση και εκτέλεση του έργου της γενικής ανακαίνισης.



Οι οικοδομικές εργασίες, που προηγήθηκαν πριν από οτιδήποτε άλλο, ήταν: Αποξηλώσεις παλαιού σταθερού εξοπλισμού, (παλαιά πλακίδια, κουφώματα αλουμινίου κ.α.). Καθαίρεση τοιχίου κατά τέσσερα τετραγωνικά μέτρα περίπου, (μεγαλώσαμε την μία μπαλκονόπορτα και ρίξαμε μέρους τοιχίου το οποίο επικοινωνούσε με όμορο χώρο – πρώην αποθήκη). Η επόμενη οικοδομική εργασία ήταν το χτίσιμο ενός υπάρχον ανοίγματος (βόρεια μπαλκονόπορτα).
Ακολούθησαν οι νέες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις που θα εξυπηρετούσαν τον άμεσο, τον έμμεσο και τον κρυφό φωτισμό του δωματίου, εγκαταστάθηκαν γραμμές τηλεόρασης, απλής και δορυφορικής και δύο γραμμών ιντερνέτ και αναμονών για τυχόν μελλοντική εξυπηρέτηση κατηγορίας "έξυπνο σπίτι".
Η επόμενη εργασία αφορούσε το δάπεδο της κρεβατοκάμαρας, αφότου κατασκευάστηκε λοιπόν η απαραίτητη τσιμεντοκονία πάχους δύο πόντων, στρώθηκαν πλακίδια τεχνητού γρανίτη, γνωστού Ισπανικού οίκου.
Σειρά είχαν οι ελαιοχρωματισμοί, όλοι οι τοίχοι σπατουλαρίστηκαν, τρίφτηκαν, ασταρώθηκαν και εν συνεχεία επιλέχθηκαν τα τελικά χρώματα, για την πλάτη του κρεβατιού επιλέχθηκε μια τεχνοτροπία που θα αναδείκνυε την διαφορετικότητα του στυλ διακόσμησης, η τεχνοτροπία αυτή όπως βλέπετε είχε συνάφεια με το δάπεδο για διακοσμητικούς λόγους ισορροπίας, οι υπόλοιποι τοίχοι βάφτηκαν σε ένα απαλό μπεζ και η οροφή βάφτηκε σε ουδέτερη απόχρωση, αυτή του πάγου.
Είχε έρθει η ώρα επιλογής υφασμάτων, έτσι επιλέχθηκαν δύο είδη υφασμάτων για τις κουρτίνες και για τα λιγοστών τετραγωνικών χαλάκια, επιλέχθηκαν δύο μικρά χειροποίητα.

Τέλος, κατασκευάστηκε σε γνωστό επιπλοποιό το σώμα της κρεβατοκάμαρας, η πλάτη είναι από μασίφ ξύλο υπάρχει η υποστήριξη υποστρώματος και η σύνθεση ολοκληρώθηκε με την αγορά δυο κλασικού χρώματος και στυλ κομοδίνων με τελική πινελιά επίπλωσης το υποπόδιο. Στον διπλανό χώρο, τον χώρο δηλαδή που πριν ήταν αποθήκη επιλέχθηκε να υποστηριχθεί με την τοποθέτηση ενός ανάκλιντρου, μια άνετης πολυθρόνας με ένα χαμηλό τραπεζάκι, όλα κατασκευάστηκαν από ξύλο. 

Πληροφοριακά και σχετικά με το Κλασσικό στυλ διακόσμησης, αν αποφασίσετε να υιοθετήσετε αυτό το στυλ διακόσμησης τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτός θα χαρακτηρίζεται από χρώματα που θεωρούνται κατά κάποιον όρο "βαριά", δηλαδή π. χ. βαθύ κόκκινο, πράσινο, καφέ, με υλικά επένδυσης για την επίπλωση σε κάποιες των περιπτώσεων εμπριμέ η ριγέ υφάσματα καθώς και ότι όλο το σκηνικό, θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από αυτά που θεωρούνται κλασικά. Επιγραμματικά η  αναφορά στο κλασικό στυλ διακόσμησης, σηματοδοτούσε την συντηρητική αστική τάξη, κυρίως του 18ου  αιώνα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: