Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Μοντερνο σπιτι, διακόσμηση διαμερίσματος.

Στο παρακάτω παράδειγμα ανακαίνισης, θα δούμε ως ιδέα διακόσμησης την διαμόρφωση – ανακατασκευή ενός κλασικού παλαιού διαμερίσματος των βορείων προαστίων της Αττικής, από ένα κλασικό διαμέρισμα σε ένα μοντέρνο χώρο μόνιμης διαμονής ενός ζευγαριού.

Πρόκειται για γενική ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων ενός διαμερίσματος δυο επιπέδων, που είχε ως προαπαιτούμενο αποτέλεσμα από τους πελάτες μας ένα μοντέρνο στυλ διακόσμησης, την μετατροπή του δηλαδή σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό και μοντέρνο διαμέρισμα.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα διαμέρισμα του 1978, δύο επιπέδων με μία μικρή σοφίτα των εφτά τετραγωνικών, ο προσανατολισμός τους διαμερίσματος έχει υπέροχη θέα, στο πράσινο του βουνού με συνολικό καθαρό εμβαδόν χρήσης τα 89 τετραγωνικά.


Η μελέτη διακόσμησης και ανακαίνισηςδιαμόρφωσης περιελάμβανε τους χρωματισμούς των τοίχων και των επίπλων, τις επιλογές επίπλωσης, τις επιλογές σε υφάσματα και αξεσουάρ. Κατά κάποια έννοια, ενώθηκαν οι μεταξύ τους χώροι με την χρήση μιας πτυσσόμενης σκάλας προς την σοφίτα, ο μέσος χώρος ο οποίος χωριζόταν σε δύο μέρη ενοποιήθηκε και το κάτω επίπεδο διαμορφώθηκε σε χώρο επισκεπτών με ένα βοηθητικό μπάνιο.


Στο μέσο επίπεδο προτιμήθηκε ένα πιο μοντέρνο ύφος διακόσμησης, περιλαμβάνει την χρήση γυψοσανίδας σε οροφές με τον συνδυασμό ξύλου, ως ανοιχτό διαχωριστικό με ένα μικρό σαλονάκι. Τα έντονα διακοσμητικά στοιχεία σε τοίχους σκοπό είχαν να διαφοροποιήσουν το επίπεδο αυτό από το επίπεδο της εισόδου.

Στο κάτω επίπεδο, εκεί δηλαδή όπου βρίσκεται η κεντρική είσοδος του αυτόνομου διαμερίσματος, επιλέχθηκε ως επίπλωση ένα πιο διαχρονικό ύφος με απλή επίπλωση και με γήινα χρώματα.  

    
Πληροφοριακά και σχετικά με το μοντέρνο στυλ διακόσμησης, αν το αποφασίσετε ως το στυλ διακόσμησης που θα σας εκφράζει, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό καθ αυτό θα χαρακτηρίζεται από την άποψη που ακολουθεί το less is more, δηλαδή κάθε κομμάτι που θα χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να θεωρείται όχι μόνο ιδιαίτερο αλλά να έχει και μια μοναδικότητα που θα το χαρακτηρίζει. Οι κύριες υφέςδιακόσμησης είναι απαραίτητο να περιλαμβάνουν, πλήρη απλότητα, να έχουν οπωσδήποτε αυτό που ονομάζουμε φινέτσα, τα υφάσματα να έχουν καθαρές γραμμές, αλλά το κυριότερο που πρέπει να προσέξετε είναι ο ίδιος ο χώρος και τα χρώματα που θα έχει. Οι ουδέτεροι τόνοι, στην περίπτωση του μοντέρνου στυλ εσωτερικής διακόσμησης έχουν φωτεινά ουδέτερα χρώματα όπως είναι το άσπρο και μαύρο, επιπλέον άλλα στοιχεία είναι η απλότητα του χώρου.  Άλλα στυλ διακόσμησης που συγκαταλέγονται στο μοντέρνο είναι τα εξής: το Contemporary, το Rustic με κάποιες παραλλαγές, το Contemporary, το Japanese πιο εξειδικευμένα και το Transitional.


https://www.facebook.com/dimiourgontexnima




Δεν υπάρχουν σχόλια: