Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Μινιμαλ διακοσμηση κρεβατοκαμαρας.

Στο παρακάτω παράδειγμα, (φώτο) βλέπετε ένα χώρο κρεβατοκάμαρας με εμβαδόν τα 13 τετραγωνικά μέτρα, στην αρχή πραγματοποιήθηκε η μελέτη ανακαίνισης, η οποία και συνοδεύτηκε από την κατασκευή κάτοψη και προ – οπτικών σχεδίων 3 D.

Μετά από την απαραίτητη, μελέτη επίπλωσης και χρωματικής παλέτας σε κύρια και βοηθητική επίπλωση, σε υφάσματα επιπλώσεων, σε χρωματισμούς τοίχων κ. α.


Ουσιαστικά πρόκειται για μια ανάπλασης κρεβατοκάμαρας, ενός παλαιού διαμερίσματος με χρονολογία κατασκευής το 1968, ο χώρος γενικότερα είχε δεχτεί στο παρελθόν από τους παλαιούς ιδιοκτήτες.

Οι νέοι ιδιοκτήτες, δύο νέοι άνθρωποι εξέφρασαν με σαφήνεια την άποψη τους για την εφαρμογή εσωτερικής διακόσμησης με νέα σχεδιαστικά πρότυπα και αρχιτεκτονικές αισθητικές μορφές, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν αυστηρά μίνιμαλ στοιχεία διακόσμησης, στοιχεία που θέλησαν να τους δοθούν με κατανοητές μορφές, δηλαδή απλά και κατανοητά.

Οι παράγοντες της τελικής μορφής, που έπρεπε να ισχύσουν ήταν τα μοντέρνα υλικά, τα καθαρά χρώματα, οι τελικές υφές, χωρίς τεχνοτροπίες. Για εμάς, ήταν ένας από τους κύριους τελικούς στόχους μας, η συνύπαρξη αισθητικής και εργονομίας με στόχο το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα. Στην Φώτο, διακρίνονται όλα τα παραπάνω στοιχεία με απευθείας πααραπομπή σε ένα κάπως ιδιόμορφο στυλ που ονομάζεται και Zen style.


Πληροφοριακά και σχετικά με το Zen style, αν αποφασίσετε αυτό το στυλ διακόσμησης ζεν, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτός θα είναι κατά κάποιον τρόπο μια παραλλαγή του Minimal style, θα χαρακτηρίζεται από χρώματα φωτεινά και θα είναι πλήρως ουδέτερα ενώ και τα έπιπλα θα είναι λίγα και λιτά, συνήθως επιλέγουμε έπιπλα που είναι χαμηλά και κατασκευασμένα από υλικό ξύλου, σε αντίθεση βέβαια με την επίπλωση του Minimal style.



Δεν υπάρχουν σχόλια: