Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Διακοσμηση και ανακαινιση ενος υπογειου χωρου

Ιδέες ανακαίνισης και διακόσμησης.

Η ιδέα ανακαίνισης ενός χώρου αποπεράτωσης πρέπει να ακολουθεί και τις ιδέες διακόσμησης, στην προκειμένη περίπτωση επιλέχθηκε να είναι μεταξύ μοντέρνου και του κλασσικού στυλ.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση (φώτο), είχαμε στην διάθεση μας προς ανακαίνιση έναν χώρο, ο οποίος ήταν το πρώτο, κάτω επίπεδο μιας τριώροφης κατοικίας και εκτελούσε μέχρι προσφάτως χρέη αποθήκης, οι απαιτήσεις άλλαξαν και έτσι οι ιδιοκτήτες θέλησαν να τον εντάξουν στο υπάρχον ακίνητο ως πλήρες και λειτουργικό χώρο για να ικανοποιήσουν επιπλέον ανάγκες τους.


Μετά και την απαραίτητη μελέτη διαμόρφωσης, το έργο ανακαίνισης πήρε το δρόμο του, αρχικά κατασκευάστηκε ένας νέος χώρος μπάνιου, έγιναν οι απαραίτητες ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, στην συνέχεια σοβατίστηκαν τα τοιχία, για την οροφή προτιμήθηκε η χρήση της γυψοσανίδας, περάστηκαν οι ηλεκτρολογικές καλωδιώσεις και ανέλαβε ο ελαιοχρωματιστής.
Σπατουλαρίσματα, τριψίματα, ασταρώματα και άλλες εργασίες προετοιμασίας πραγματοποιήθηκαν μέσα σε πέντε ημέρες και σειρά είχε ο εξοπλισμός της κουζίνας, ο οποίος όπως βλέπετε λειτούργησε και ως νοητό διαχωριστικό. 

Σειρά είχε το μπάνιο, τοποθετήθηκαν τα πλακίδια και έπειτα από δύο ημέρες τοποθετήθηκε η λεκάνη, το έπιπλο μπάνιου και όλες οι μπαταρίες νερού με τα αξεσουάρ του μπάνιου. Παράλληλα αντικαταστάθηκε η παλαιά συρόμενη μπαλκονόπορτα η οποία πλέον είχε συρόμενη σήτα. Τα πλακάκια που βλέπετε στο δάπεδο είναι διαστάσεων 40 Χ 40 και τοποθετήθηκαν μετά την κατασκευή τσιμεντοκονίας ρύσεων. Το έργο ανακαίνισης ολοκληρώθηκε με τους τελικούς ελαιοχρωματισμούς, για το μεγάλο τοιχίο προτιμήθηκε μια τεχνοτροπία (Venice), για όλα τα εναπομείναντα τοιχία επιλέχθηκε μια απόχρωση του μπεζ.

Το έργο εξοπλισμού ολοκληρώθηκε, με τις επιλογές των ιδιοκτητών σε επίπλωση και άλλα. 
 
Για να διαμορφώσετε, η να αποπερατώσετε και το δικό σας τυχόν, παρόμοιο χώρο, περίπτωση ανακαίνισης δηλαδή που πιθανόν να αφορά και στο δικό σας σπίτι, τότε θα πρέπει να προσέξετε κάποια από τα ήδη υπάρχον διακοσμητικά στοιχεία, ουσιαστικά να θυμάστε ότι ο κανόνας ισορροπία είναι ασφαλής τακτική.
Για να πετύχετε, κάποιου ύφους ομοιογένεια με το υπόλοιπο σπίτι, η πιο ασφαλής μέθοδος είναι να το πράξετε ακολουθώντας την ανάλογη υπάρχον διακόσμηση. Δείξετε προσοχή με την επιλογή στους χρωματισμούς και κατά την γνώμη μου σε χώρους που στερούνται φυσικού φωτισμού παίξτε με ανοιχτά χρώματα.

Αρχικά, πρέπει να αναφέρω ότι ο περισσότερος κόσμος, μπορεί εύκολα να μπερδέψει το νεοκλασικό με το κλασικό στυλ και ύφος διακόσμησης, για αυτό το λόγο καλό θα ήταν να συμβουλευτεί ανθρώπους που έχουν τεκμηριωμένη άποψη  και βρίσκονται στο χώρο της διακόσμησης εσωτερικών χώρων.

Αν όμως, αποφασίσετε να δώσετε μέσα από μια ανακαίνιση, το διακοσμητικό ύφος εκείνο που θα αποτυπώνει ξεκάθαρα ότι το σπίτι σας, θα έχει π.χ. νεοκλασικό ύφος τότε καλό θα ήταν να γνωρίζετε κάποια στοιχεία που θα σας βοηθήσουν στο να το πετύχετε.





Δεν υπάρχουν σχόλια: