Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Μικρά tips για να βρείτε το αγαπημένο σας στυλ διακοσμησης

Έμφαση στο αγαπημένο σας στυλ διακόσμησης.

Αφού καταναλώσατε αρκετές ώρες στο να ψάχνετε περιοδικά με ιδέες διακόσμησης και επιτέλους έχετε βρει  το ιδανικό στυλ της διακόσμησης που θα σας εκφράζει πραγματικά θα αναρωτιέστε …. τώρα τι κάνουμε;

Δείξτε ψυχραιμία και θα επιτύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε !



Έχετε κάνει το πρώτο βήμα, πιστέψτε με είσαστε σε καλό δρόμο..., αυτό που θα πρέπει να ακολουθήσει, είναι να δείτε με ποιους τρόπους, θα επέμβετε στο χώρο του σπιτιού σας, για να τονίσετε και να αναδείξετε την νέα εικόνα, που ακόμα ίσως να είναι λίγο θολή στο μυαλό σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Για να μην σας κουράσω με πολύπλοκες πληροφορίες και τεχνικούς όρους διακόσμησης, σας παραθέτω πολύ απλά, το παράδειγμα διακόσμησης ενός οποιουδήποτε δωματίου και οποιασδήποτε χρήσης μπορεί να εξυπηρετεί μέσα στο σπίτι σας.



Αρχικά επιλέξτε ένα “ξεχωριστό κομμάτι”, ένα κομμάτι που θα εκφράζει το διακοσμητικό ύφος που επιλέξατε.
Ποιο θα είναι αυτό το χαρακτηριστικό κομμάτι; Θα είναι αυτό που με την παρουσία του θα σφραγίζει το στυλ του χώρου και βέβαια θα κυριαρχεί αισθητικά, πως; δίνοντας τον βασικό τόνο στο δωμάτιο αυτό, π.χ. εάν αυτό το κομμάτι δεν αντικατοπτρίζει το ύφος σας, τότε κάτι θα λείπει από το δωμάτιό σας. Για παράδειγμα το χαρακτηριστικό αυτό κομμάτι στο οποίο αναφέρομαι θα μπορούσε να είναι ένα secretaire εποχής τύπου Queen Anne, αυτό στην περίπτωση που θα θέλατε να δώσετε ένα κλασικό ύφος, ή μια ιδιαίτερη σε έντονο χρώμα πολυθρόνα, εάν θέλετε να δώσετε ένα ας πούμε πιο μοντέρνο ύφος.




Χρησιμοποιήστε χρώματα που ακολουθούν το συγκεκριμένο στυλ
Οι διάφορες μορφές ντεκόρ, σχεδόν πάντοτε χαρακτηρίζονται και από μια συγκεκριμένη ποικιλία αποχρώσεων στο σύνολό τους, στην όποια χρωματική παλέτα λοιπόν, θα πρέπει αρχικά να βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιό σας έχει τα κατάλληλα χρώματα. Για παράδειγμα, στο παραπάνω κλασικό στυλ θα είναι κάπως  περίεργο το αποτέλεσμα αν οι τοίχοι σας έχουν βαριές αποχρώσεις ή αντίθετα π. χ. εάν σε ένα μοντέρνο δωμάτιο, με όλους τους τοίχους βαμμένους σε παστέλ μοντέρνα απόχρωση, τοποθετήσουμε βαριά έπιπλα μάλλον τότε θα κάνετε τους επισκέπτες σας να αναρωτιούνται σαφώς για την αισθητική σας. Άρα, φροντίστε να υπάρχει συν ακολουθία σε έπιπλα και χρώματα.




Φωτισμός.
Ίσως ο ποιο σημαντικός παράγοντας που πρέπει να κάνετε για να διαφωτίσετε το χώρο σας, ανεξαρτήτως του στυλ που έχετε επιλέξει και αποφασίσει. Η γνώμη μου είναι να δοκιμάστε μια ποικιλία φωτιστικών σωμάτων, που θα τα χαρακτηρίζει η τεχνοτροπία του ύφους που θέλετε να κυριαρχήσει. Τι εννοώ; π.χ, οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, τα μαροκινά φανάρια, οι επιτραπέζιες λάμπες με τυχόν πολύχρωμα αμπαζούρ θα ταιριάξουν απόλυτα σε έναν χώρο με κλασική διακόσμηση, τα φωτιστικά neon και τα μοντέρνα σποτ, θα δώσουν μια αίσθηση που θα  συμπληρώνει το αντίστοιχο μοντέρνο στυλ.




Μοτίβο διακόσμησης, επιλογή που θα δώσει έμφαση στο στυλ σας
Εδώ λοιπόν, θα πρέπει να επιλέξετε ένα χαρακτηριστικό κομμάτι ή ακόμη και μια συλλογή που θα αναδεικνύει την προσωπικότητα και γιατί όχι και τα ενδιαφέροντά σας. Προσοχή, αυτή η όποια συλλογή, δεν θα πρέπει να αποτελείται από πολλά αντικείμενα, τρία έως πέντε κομμάτια, θεωρώ ότι είναι αρκετά. Για παράδειγμα σ’ ένα ασημένιο δίσκο, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα όμορφο σετ πορσελάνης.





Δείτε περισσότερα θεματικά στυλ ΕΔΩ.


https://www.facebook.com/dimiourgontexnima

Δεν υπάρχουν σχόλια: