Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Παλαιό μπανιο αφορμή για ανακαινιση


Το μπάνιο μας, χώρος υγιεινής και όχι μόνο, σχεδιαστές από όλο τον κόσμο έχουν αναζητήσει φόρμες και υλικά που θα εξυπηρετούν π. χ. το σύγχρονο, το κλασικό, η το minimal design. Για πολλούς ιδιοκτήτες ο χώρος ανάδειξης του προσωπικού τους γούστου, η δική μας η δουλειά σε κάθε περίπτωση ο σωστός εσωτερικός σχεδιασμός κόντρα στις επιλογές των περισσοτέρων κατασκευαστών της χώρας μας  που θέλουν τα μπάνια μικρά και κυρίως μη φωτεινά, άρα μπάνιο συχνά χωρίς παράθυρο με ότι αυτό συνεπάγεται σχετικά με τις υγρασίες. 

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν έξυπνες ιδέες για να δημιουργήσει κανείς το τέλειο μπάνιο στον υπάρχον χώρο του σπιτιού του, μην ξεχνάμε και την αισθητική του πράγματος, αυτή άλλωστε βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας και παράλληλα προσθέτει στην αξία του σπιτιού βοηθώντας πολλές φορές και στη μεταπώλησή του. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την πώληση ακινήτων υποστηρίζουν πως μία αξιόλογη ανακαίνιση στο μπάνιο μπορεί να αυξήσει ακόμη και 15% την αξία του σπιτιού μας. 


Στο συγκεκριμένο έργο ανακαίνισης μπάνιου, που βλέπετε στις φωτογραφίες, κυρίαρχο ρόλο είχαν οι επιλογές της διακοσμήτριας με σύμμαχο την ροπή των ιδιοκτητών προς την ποιότητα.

Το νέο μπάνιο, σχεδιάστηκε από την αρχή,  ξεκινώντας από την καταλληλότερη δυνατή χωροθέτηση,  κατόπιν από την επιλογή των ειδών υγιεινής που έγιναν από το κατάστημα του φίλου Γ. Στεριώτη (sanitary by steriotis) και με την πολύτιμη βοήθεια του συνεργάτη μας στον τομέα κατασκευών επίπλωσης κ. Γιώργου Λιατσή (Kitchen Lab), με την ευκαιρία της παρουσίασης να τους ευχαριστήσουμε ακόμη μία φορά για της αφοσίωση που έδειξαν στο συγκεκριμένο project καθώς και για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν σε όλα τα επίπεδα, (επιλογές υλικών, προδιαγραφές υλικών εφαρμογής, χρόνους παράδοσης κ.α.).  

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι αυτό που απεικονίζεται στις φωτογραφίες που παρουσιάζονται στο σημερινό μας άρθρο.












Ακολουθούν φωτογραφίες από άλλα έργα ανακαίνισης μπάνιου.







Μπείτε στην σελίδα μας στο f/b

areas of design


Δεν υπάρχουν σχόλια: