Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Φτιάξτε το σπίτι το οποίο ονειρεύεστε!

 Η ιδέα τού να κατοικίσει κάποιος σε ένα δικό του σπίτι είναι ένα όνειρο για πολλούς άπιαστο, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης η οποία μαστίζει πολλά κοινωνικά στρώματα του πληθυσμού μας τη σημερινή εποχή. Στην περίπτωση, όμως, κατά την οποία κάποιος έχει ένα παλιό σπίτι το όνειρό του να κατοικίσει σε αυτό παρέχοντάς του όλες τις ανέσεις της σύγχρονης εποχής δεν είναι πλέον άπιαστο αλλά μπορεί να γίνει υλοποιήσιμο. Και μπορεί να το μετατρέψει σε ένα λειτουργικό, ενεργειακό σπίτι προβαίνοντας στην ανακατασκευή ή ανακαίνισή του και τέλος στη διακόσμηση του.

Η επιλογή της ανακατασκευής ή ανακαίνισης ενός παλαιού σπιτιού είναι κατά πολύ συμφέρουσα σε σχέση με αυτή της κατασκευής ή αγοράς ενός νέου. Υπολογίζεται π. χ. ότι θα χρειαστείτε περίπου το 1/3 της τιμής του από το αν θα αγοράζατε από κάποιον ιδιώτη ή κατασκευαστή ένα νέο διαμέρισμα.


Γενικά, πριν αποφασίσετε
 Να θυμάστε ότι απαιτείται σωστή μελέτη, είτε από έναν αξιόλογο αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων, είτε από έναν έμπειρο διακοσμητή, από κάποιον ικανό άνθρωπο δηλαδή, ο οποίος θα σχεδιάσει και κατόπιν θα δημιουργήσει για εσάς τους χώρους τού σπιτιού σας ή τού επαγγελματικού χώρου όπως εσείς τούς επιθυμείτε και επιπλέον θα καλύψει τις όποιες κύριες και δευτερεύουσες επιλογές - ανάγκες σας και όλα αυτά χρησιμοποιώντας βασικούς κανόνες χωροθέτησης, λειτουργικότητας και βέβαια τελικής εικόνας και αισθητικής.


Ποιότητα έργου ανακαίνισης
Ένας πεπειραμένος επαγγελματίας έχει τον τρόπο να πραγματοποιήσει το έργο ανακατασκευής - ανακαίνισης με ποιότητα σε  σχέση με τις τιμές της αγοράς. Έτσι το σπίτι σας και γενικότερα η εφαρμογή των υλικών θα αποτελούν εγγύηση μακροζωίας τού ίδιου τού έργου αποφεύγοντας τεχνικά και άλλα λάθη επιλογών τα οποία σχετίζονται με μη ποιοτικά υλικά κατασκευών.


Ειδικότερα, κατά την επιλογή σας
   Γνωρίζουμε λόγω εμπειρίας ότι, το πρώτο ερώτημά σας είναι το πόσο θα κοστίσει η ανακατασκευή ανακαίνιση του σπιτιού σας. Και ότι αμέσως μετά έρχεται το ερώτημα για το αν θα έχετε ποιότητα έργου από τον όποιον επαγγελματία εμπιστευτείτε. Είναι επιλογή σας, για το αν θα επιλέξετε κάποιο έμπειρο γραφείο ανακαίνισης, το οποίο πιθανόν έχει παρουσία στο χώρο των ανακαινίσεων, ή αν θα στραφείτε στη λύση των όποιων περιστασιακών ή όχι μαστόρων.

Αφότου αποφασίσετε με τεχνικό γραφείο
Ζητήστε:
α) Μια προ-κοστολόγηση - προσφορά τού έργου ανακαίνισης, (τα κόστη κατασκευής να  είναι ξεχωριστά από τα κόστη εξοπλισμού).
β) Προσχέδιο – εικόνα τού χώρου σας μετά την ανακαίνιση.
γ) Πάρτε μία δεύτερη προσφορά με τις ίδιες απαιτήσεις έργου και κατόπιν αποφασίστε για την όποια ανάθεση. Ένα έμπειρο τεχνικό γραφείο, θα ικανοποιήσει την εμπιστοσύνη σας και θα κάνει το ποσό που θα διαθέσετε επένδυση, επιπλέον θα σάς κατευθύνει ουσιαστικά στα βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθήσετε από κοινού έχοντας σαν τελικό στόχο το ικανοποιητικό τελικό αποτέλεσμα.






Μελέτη ανακατασκευής μελέτη ανακαίνισης
Τι κερδίζουμε από τη μελέτη ανακατασκευής και ανακαίνισης; Η μελέτη και ο σχεδιασμός τού κάθε έργου, μάς δίνει την πραγματική εικόνα για τα εξής παρακάτω:  
1ον εικόνα των αναγκών χρήσης του χώρου μας,
2ον υπολογισμό της οικονομικής δαπάνης (δηλαδή άμεση εικόνα πραγματικού κόστους),
3ον αποφυγή τυχόν λαθών οικονομικής εκτίμησης του έργου,
4ον χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης με πιθανές λογικές αποκλίσεις,
5ον πιστότητα αρχικού καθώς και τελικού σχεδιασμού.
Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, θα έχουμε πραγματική εικόνα τού έργου μας με κύριο όφελος την επίτευξη των στόχων μας και επιπλέον την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων. Στις περισσότερες των περιπτώσεων το κόστος για μία ενδεδειγμένη μελέτη το κερδίζουμε από το ίδιο το έργο.





Σχεδιασμός ανακατασκευής σχεδιασμός ανακαίνισης.
 Τι κερδίζουμε από τον σωστό σχεδιασμό ανακατασκευής ανακαίνισης; Το κάθε τεχνικό έργο πρέπει να έχει την υποστήριξη ανθρώπων οι οποίοι να έχουν οργανώσει με πιστότητα αλλά και ποιότητα αυτό το οποίο ονομάζουμε στη δουλειά μας «Διαχείριση Τεχνικών Έργων». Ακολουθεί δε και πραγματεύεται το τετράπτυχο: χρόνο, κόστος, ποιότητα και βέβαια ασφάλεια σε σχέση με την υλοποίηση των τεχνικών (κυρίως) έργων. Τέλος, οι μέθοδοι, οι τεχνικές, οι διαδικασίες και οι δεξιότητες οι οποίες απαιτούνται για την ολοκλήρωση ενός τεχνικού έργου και μάλιστα στον προγραμματισμένο χρόνο, εντός των ορίων του προβλεπόμενου προϋπολογισμού, λαμβάνονται υπ’ όψιν για έναν πλήρη σχεδιασμό έργου

Δεν υπάρχουν σχόλια: