Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Πέτρινο σπίτι – Ελλάδα και Ευρώπη.

 Είναι πιστεύω, κοινή παραδοχή, από το μεγαλύτερο τουλάχιστον πληθυσμό των κατοίκων της Ευρώπης και βέβαια της Ελλάδος, επίσης πιστεύω ότι, τα πέτρινα κτίρια, είναι αυτό που έχουν κερδίσει τον τίτλο "διαχρονικές κατασκευές".

Η δύναμη της πέτρας στην διακόσμηση και στις κατασκευές.

Την δύναμη και την αντοχή που παρουσιάζει η πέτρα σαν δομικό υλικό ήταν κατά την γνώμη μου, το στοιχείο εκείνο που την έκανε τόσο δημοφιλή, άλλα επιπλέον στοιχεία που παρουσιάζει ως υλικό δόμησης και διακόσμησης είναι η φυσική ομορφιά της, ομορφιά που μπορεί να συνδυάσει το κλασικό, με το μοντέρνο, ανάλογα πάντοτε με το ύφος που θέλουμε να δώσουμε σε κάθε κατασκευή σπιτιού. Είναι ήδη ευρέως ότι το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα της πέτρας, ως υλικό έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει μια πλήρη αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας σε ένα πέτρινο σπίτι. Χρησιμοποιώντας το υπέροχο φυσικό αυτό υλικό την πέτρα, μπορεί να είναι παραδοσιακή, νεοκλασική η και μοντέρνα, άλλωστε η δυνατότητα της πέτρας ως δομικό υλικό στις κατασκευές, μπορεί να μας δώσει πολλών ειδών οικιστικές μορφές. Κατά την δική μου γνώμη, πιστεύω επίσης ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παραδοσιακή κατασκευή των σπιτιών οπότε και η εφαρμογή της μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί σε οποιοδήποτε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο με αποτέλεσμα την κατασκευή  ενός μοντέρνου πέτρινου σπιτιού. 

Η επεξεργασία της πέτρας,
Γενικά, όλα τα φυσικά υλικά, έτσι και η πέτρα κατατάσσεται στα εύκολα κατεργάσιμα υλικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενός πέτρινου νεροχύτη, η ακόμα στην κατασκευή πλακιδίων για ένα μπάνιο η μια κουζίνα, μπορεί να κατασκευαστούν αντικείμενα διακόσμησης και πολλά άλλα. Στην αναπαλαίωση η την κατασκευή ενός πέτρινου σπιτιού, ακατέργαστη η και κατεργασμένη , η πελεκητή πέτρα όπως την ξέρουμε, σε κάθε περίπτωση η επιλογή της πέτρας που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται ανάλογα με την αρχιτεκτονική του περιβάλλοντος τοπίου αλλά και από τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε. Τα πλεονεκτήματα της πέτρας όμως δεν σταματούν εδώ, είναι ίσως το μόνο φυσικό δομικό υλικό που μπορεί να δέσει τόσο αρμονικά με τον σοβά, το ξύλο, το μέταλλο, το γυαλί κ.α. 




















Στο υπέροχη χώρα μας, την Ελλάδα μας υπάρχουν πολλά χωριουδάκια που τα κοσμούν τα μοναδικά αυτά πέτρινα γραφικά σπίτια, σήμερα στην Δημιουργών Τέχνημα προσφέρουμε την δυνατότητα να αναπαλαιώσετε η και να κατασκευάσετε το πέτρινο σπίτι των ονείρων σας 

Δείτε βίντεο απο έργα μας κάνοντας κλικ Ε Δ Ω.


Δεν υπάρχουν σχόλια: